Bitcoin’s (BTC) Rally is een plaatje van een perfecte vooruitgang tot nu toe – Bollinger

In het kort:

  • Volgens John Bollinger is de huidige rally van Bitcoin een fotogenieke vooruitgang.
  • BTC heeft het plafond van 12.000 dollar doorbroken en is erin geslaagd om er een steunzone van te maken.
  • Er zou $13.000 in zicht kunnen zijn als de dynamiek van Bitcoin behouden blijft.

De uitvinder van de populaire charting tool/indicator van Bollinger Bands, John Bollinger, heeft verklaard dat de huidige rally van Bitcoin tot nu toe een fotoperfecte vooruitgang is. De heer Bollinger maakte het commentaar via Twitter en voegde eraan toe dat de beweging van Bitcoin boven de $12.000 een leerboekpad volgde binnen haar Bollinger Bands.

Zijn commentaar was als volgt.

Ik stel me voor dat iemand klaagt over de $BTCUSD rally. Niet ik, een foto perfecte vooruitgang tot nu toe.

Knijpen, bevestigde break out, lopen de bovenste band, troost, steun op het midden band, mini-Squeeze, te breken naar nieuwe hoogtepunten. Hoeveel meer kan men nog vragen?!

$13k zou in zicht kunnen zijn voor Bitcoin

Voordat Bitcoin (BTC) $12.000 brak, had de King of Crypto een oplopende driehoek gedrukt. Door het breken van het plafond van $12.000 heeft Bitcoin zichzelf op een pad gezet om de 2019 piekwaarde van $14.000 te testen.

Echter, voordat Bitcoin-handelaren zich kunnen verheugen op een hertest van het $14k prijsniveau, moet Bitcoin Era door een andere moeilijke zone tussen $12.900 en $13.100 gaan.

Voor een beter gevoel van de koersbeweging van Bitcoin zal de onderstaande 6 uur durende BTC/USDT-grafiek gebruikt worden om aanwijzingen te geven over wat de toekomst voor BTC in petto heeft.

Uit de grafiek kan het volgende worden waargenomen.

  • Zoals uitgelegd door Dhr. Bollinger, was de rally van Bitcoin boven de $12.000 fotogeniek.
  • BTC brak de opgaande wig zoals verwacht.
  • Bitcoin’s huidige prijs van $12.200 ligt boven de 50, 100 en 200 voortschrijdende gemiddelden, wat bevestigt dat er sprake is van een bullish omgeving.
  • Echter, de 6-uurs MACD en MFI wijzen naar enige uitputting voor Bitcoin op de 6-uurs grafiek.
  • Het handelsvolume is ook in de rode hoogte van een mogelijke dip naar het $12k gebied om dit gebied te testen als ondersteuning.

Echter, uitzoemend naar de dagelijkse MACD, wordt opgemerkt dat het op het punt staat om op een bullish manier over te steken, wat erop wijst dat BTC zich zou kunnen voorbereiden op een andere beweging om zijn recente piek van $12.500 opnieuw te testen. Als het $12.500 verzetsveld gebroken is, zou Bitcoin wel eens het pad kunnen bewandelen om het $13.000 gebied opnieuw te testen.

Zoals bij alle analyses van Bitcoin wordt handelaren en beleggers geadviseerd om stopverliezen en een lage hefboomwerking te gebruiken bij het handelen op de verschillende derivatenplatforms.